Martin le pèlerin

Het was een zonnige namiddag. De atelierdeur stond open… Hij stak zijn hoofd naar binnen en stelde zich voor: Martin le pèlerin of beter Martin de dorstige pèlerin. ‘Het was de uitstraling van jullie huis’ zou hij later zeggen. ‘Ik wist meteen dat ik hier bijzondere mensen zou treffen’.

Martin vertrok midden maart in Tarbes voor de ‘route des amis’ en zal binnen een weekje terug thuis zijn in Oudenaarde.

Snel na de kennismaking begon de uitwisseling van pelgrims-, tocht- en levensverhalen. Ingrid nodigde Martin uit om samen te eten en bij ons te overnachten. Het voorstel was snel aanvaard, ook al was het voorziene eindpunt van de etappe nog niet bereikt.

Een geschenk uit de hemel om een wijze pelgrim zo onverwacht op bezoek te hebben, zo fijn om zoveel ervaringen uit te wisselen en te voelen hoe goed we mekaar begrijpen en hoeveel we gemeen hebben… Wat een boeiende namiddag en avond! We zijn zeker dat Martin ook na zijn trektocht terugkomt naar Bernimont. We kijken er nu al naar uit!

Comments are closed.