‘Our Dinner Party’

Expo 29-06 de 12 à 18h: Vaartkapoen, 14 Rue Saint-Joseph, Molenbeek Saint-Jean.

‘Our Dinner Party’ est un projet artistique collaboratif et intergénérationnel initié par Ingrid Schreyers, visant à donner une voix aux femmes à travers le textile narratif.
Depuis son lancement en 2023, le projet a réuni 60 femmes, du Sud au Nord du pays: Virton, Léglise, Ciney, Bruxelles et Anvers (participantes de 9 à 96 ans). Cette installation visualise des rêves et des récits de femmes sur 40 mètres de tables!

‘Our Dinner Party’ is geïnspireerd op het baanbrekende werk ‘The Dinner Party’ van de Amerikaanse kunstenares Judy Chicago.
Via verschillende ateliers werkten een 60-tal vrouwen van de Ardennen, over Brussel tot Antwerpen eraan mee. De jongste deelneemster is 9, de oudste 96. Alle vrouwen, professionele kunstenaars of amateur naaisters, brengen een persoonlijk verhaal in de vorm van een tafelloper. Al deze tafellopers zijn het decor voor ‘Our Dinner Party’: een installatie van 40 meter tafel vol verhalend textiel over identiteit, dromen, alledaagse anekdotes of intieme ervaringen. Dit project geeft een stem aan vrouwen met de meest uiteenlopende achtergrond. Textielkunst die dromen en verhalen visualiseert!

Expo 29-06 van 12 tot 18u: Vaartkapoen, Sint-Jozefstraat 14, Sint-Jans-Molenbeek.

Comments are closed.