Martin le pèlerin – bis

He’s back!
Vorig jaar, op een warme namiddag in mei, belandde hij een eerste keer bij ons in Bernimont, Martin le pèlerin. Hij was nog slechts enkele stapdagen verwijderd van zijn thuiskomst in Oudenaarde (na twee maanden stappen vanuit het zuiden van Frankrijk). Na een stevige maaltijd, een nachtje logeren en de uitwisseling van vele verhalen, namen we afscheid. Martin nam zich voor om terug te komen maar lange tijd vernamen we niets.

Nu in augustus was het zover! Even onverwacht als de vorige keer was hij er plots, ditmaal met een zwaar bepakte fiets… Twee dagen geleden verliet hij Oudenaarde voor een tocht naar midden Italië: net zoals de vorige keer voor een tocht met veel symboliek en haltes bij tal van vrienden. De logeerkamer was snel klaar. Het weerzien was hartelijk en de uitwisseling van levensverhalen even intens. Onaangekondigde ontmoetingen zijn soms zo mooi, zeker met iemand die over zoveel wijsheid beschikt. Het is misschien mijn laatste grote tocht vertelde Martin want volgend jaar word ik 70. Toch hopen we dat hij op een dag opnieuw bij ons verschijnt. Het ga je goed Martin en geniet van de tocht en alle ontmoetingen!

Comments are closed.