Via Arduinna

35 jaar geleden, in één van onze vorige levens, trokken we te voet van Leuven naar Santiago de Compostela. Deze zomer ontdekten we de Via Arduinna. Dat is het Ardense traject dat aansluit op de weg naar Santiago de Compostela doorheen Frankrijk en Spanje. De Via Arduinna maakt gebruik van oude, traditionele (pelgrims)wegen langs dorpen, velden en bossen. Het traject werd recent opgewaardeerd. De bewegwijzering werd vernieuwd, er werd een website gecreëerd en specifieke kaarten zijn ter beschikking (voor sommige trajecten kan zelfs gekozen worden tussen een oostelijke en een westelijke route).

Samen met enkele vrienden legden we vorige week drie etappes af in de provincie Luxemburg. Orval, vlak aan de Franse grens, was het eindpunt van onze schitterende driedaagse. We hebben genoten van de buitenlucht, de inspanning en het gevarieerde parcours. We hebben vooral genoten van de ontspannen sfeer en het gezelschap van onze vrienden. De stapvrienden zijn ook ‘des compagnons de route’ voor diverse creatieve, artistieke en sociale projecten. Samen de batterijen opladen geeft inspiratie voor nieuwe avonturen en wie weet doen we binnenkort nog enkele etappes op Franse bodem.

Comments are closed.