Olot

Het is alweer enkele jaren geleden dat ik in Olot(*), een aangenaam stadje met ruim 30 000 inwoners, één van mijn favoriete foto’s maakte. De avond viel. Het afnemend daglicht begon stilaan plaats te ruimen voor kunstlicht. Het was rustig op het pleintje. Enkele kinderen trapten tegen een bal. Ik zat op een bank, hield mijn fototoestel op de knieën en experimenteerde met lange sluitertijd, in combinatie met gebruik van flitslicht. Ik drukte af op het moment dat het scorende jongetje juichend voorbij rende. Het flitslicht legde het beeld vast, de lange sluitertijd registreerde de beweging en de transparantie tussen voor- en achtergrond.Het leuke aan fotografie is dat je veel meer kan dan enkel realiteit vastleggen.

(*) Olot is de hoofdplaats van ‘la Garrotxa’, een streek, bezaaid met oude vulkanen, die deel uitmaakt van Catalonië. La Garrotxa bevindt zich ten noorden van Barcelona, op een boogscheut van de Pyreneeën.

Comments are closed.