Volksdevotie

Wanhoop, ontreddering of grote dankbaarheid… Ze vormen een bron van volksdevotie. Het is een fenomeen van alle tijden en culturen. Tijdens onze voettocht rond de wereld (intussen 30 jaar geleden) zagen we uitingen daarvan in vele uithoeken van de wereld. Ook nu, tijdens onze Ardeense wandelingen zijn we er getuige van. Aan de rand van het bos van Waillimont verschijnt plots het enorme beeld van de Notre-Dame de Waillimont. Het bevindt zich bovenop gestapelde stenen en rotsen. Zowel het beeld als de plek, in volle natuur, zijn best indrukwekkend. Als wandelaar kan je hier niet voorbij zonder even te verpozen. Voor wie het zelf wil aanschouwen: het vergulde beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Waillimont bevindt zich nabij het gehucht Névraumont, horend bij de gemeente Orgeo, die op haar beurt deel uitmaakt van de gemeente Bertrix.

Comments are closed.