Klein erfgoed

De kapel van Semel (Neufchâteau)

In de schaduw van hoge bomen, staat het honderdjarig kapelletje van Semel naast een drukke steenweg te verkommeren. Niet dat niemand er nog aandacht voor heeft. Er worden nog steeds kaarsjes aangestoken en op het wit marmeren altaar staan her en der religieuze prullaria uitgestald … Toch ligt het interieur er troosteloos bij want in de loop der jaren werd er geplunderd en gevandaliseerd. De eigenaars deden inspanningen om alles weer in ere te herstellen maar intussen hebben tijd en barre weersomstandigheden het gebouwtje toegetakeld.

Samen met bereidwillige bewoners en onder artistieke begeleiding van Ingrid maken we keramische tegels om het interieur op te vrolijken en meteen het verhaal van de kapel aan voorbijgangers te vertellen. Het buitengedeelte wordt in samenwerking met gemeentelijke diensten opgeknapt. Tegen volgende zomer moet het resultaat zichtbaar zijn. De kapel kan dan opnieuw een plek zijn waar passanten, gelovigen, andersgelovigen of ongelovigen, het aangenaam vinden om even te verpozen. Work in progress!

Comments are closed.