Ik ben fan

Neen, niet van Claude François,
helemaal niet van K3,
een beetje van Leon
mijn hoogbejaarde buurman –
misschien nog meer van zijn kippen,
maar (aarzelend)
ik ben helemaal fan van …

Van wie dan? Zeg het nu!

Wel,
van Tom Schamp.

De wereld van Schamp spreekt tot mijn kinderziel in een overweldigend intuïtief kleurenpalet. Gekke details, beeld- en woordgrapjes verstoppen zich in de vele prentlagen. Het minste dat men van de surrealistische illustraties van Schamp kan zeggen is, dat er enorm veel in te ontdekken valt.
Ik benijd Schamp voor zijn ongeremde detaillistische kijk op de dingen, voor het harmonieus samenspel tussen woord en prent (woorden geven mij veel hoofdbrekens) en voor zijn bevrijdende afbreuk aan de hokkjesdenkers mentaliteit.

Bedankt Tom,
you often make my day
during a few minutes!

Comments are closed.